Guldrush på Sorte Muld

Det er kun anden gang jeg er med DBA på Sorte Muld, men det er første gang jeg er der sammen med min nye bedste ven – XP Deus med HF Ellipse coil. Målet er naturligvis de små gubber, som selvfølgelig helst skal være af guld.

Solen skinner fra en skyfri himmel, da vi 16 mand stærk vandrede ned mellem markerne. Marken på den centrale del af Sorte Muld står med halvhøje planter, så denne gang er vi på den nordlige del, hvor marken er inddelt i mindre søgefelter.

Den dybe koncentration indfinder sig straks, mens summen fra en bikubbe sætter i gang i mine høretelefoner. Vil jeg overhovedet kunne skelne lyden fra de små gubber, fra larmen fra 3000 års metalliske efterladenskaber? Sidst kunne jeg ikke, men det var før jeg blev ven med XP Deus.

En lille guldklump lød som den klareste klokke i høretelefonerne, og alle kunne vist høre min begejstring over dette første guldfund. Efterfølgende blev det til et par sølvgubber og igen var der ingen tvivl om signalet. HF Ellipse coil er godkendt som min nye bedste vens ekstraudstyr.

Formiddagen var god og med hotdogs på grillen til frokost, var alle klar til at rykke igen. I alt 70 fund blev indmålt, og med 2 guldgubber og 7 sølvgubber var resultatet helt på niveau med forhåbningerne.

Jeg har altid glædet mig over foråret, hvor naturen hver dag bliver grønnere – men i år må jeg indrømme at det frustrerer mig at se de hastigt voksende planter på markerne. Jeg har ikke brug for en pause fra min nye hobby – jeg vil tilbage til Sorte Muld så hurtigt som muligt.

Claus Stensgaard Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *